Miljö

Miljö

Vårt miljömål är att återanvända utrustning som är hållbar och cirkulär.
Processtankar i olika material är definitivt en av dessa då dessa är svår att ersätta med ny teknik.
Det är inte bara gynnsamt för ekonomi utan ger också andra fördelar som tex. omgående leveranstid, men framförallt att slippa tillverka nya och skrota de fullt fungerande.
Med hjälp av de samarbeten vi har med olika bolag i Norra Europa så kan vi visa upp 1000-tals olika typer av tankar, vilket gör att kunder oftast kan hitta ett begagnat alternativ utan att behöva tillverka nya.

Minska era  CO2-utsläpp genom att köpa begagnade tankar från Processöverskott AB

Begagnade tankar

För varje begagnad tank som vi placerat hos våra kunder, så sparas det in mängder av CO2-utsläpp. Ny processutrustning är ofta tillverkade av rostfritt stål. Produktionen av råstål förbrukar en enorm mängd energi. Råstål tillverkas av järnmalm i masugnar. Den kan också tillverkas av skrot med elektriska ljusbågsugnar. Båda processerna kräver enorma mängder energi vilket resulterar i stora mängder CO2- och CH4-utsläpp.

Nyproducerade tankar.

För att kunna tillgodose våra kunder exakt det dom behöver så måste vi ändå kunna erbjuda en viss del nyproduktion, men även våra nyproducerade tankar är mer klimatsmarta än många andras.

De flesta av dessa tillverkas av det material som blir över efter annan produktion. Materialet utnyttjas maximalt och det påverkar både priser och miljö positivt.

preloader